Kinderen (4-12 jaar)

Deze pagina is speciaal geschreven voor kinderen. Sommige kinderen kunnen dit zelf lezen. Anders kan de informatie voorgelezen worden.

…hallo ik heet Ingrid

Ieder kind heeft wel eens problemen. Dat is heel normaal. Vaak weet je zelf het beste hoe je je problemen op kunt lossen. Soms heb je daar hulp bij nodig.
Veel voorkomende problemen zijn:
•je weet niet hoe je vriendjes of vriendinnetjes kan maken of houden.
•je ouders zijn gescheiden.
•je wordt gepest of je pest zelf.
•je voelt je alleen omdat je denkt dat niemand je begrijpt.
•iets zit je dwars waardoor jij je verdrietig, bang, boos of rot voelt.
•je voelt je niet fijn en je weet niet hoe het komt.


Heb jij dat ook wel eens?

Kinderen komen bij mij praten of spelen of gewoon helemaal niets doen. Dat kan allemaal want bij mij ben jij een beetje de baas. Als je wilt spelen heb ik knuffels, lego, playmobil, knutselspullen, verkleedkleren, spelletjes en nog veel meer. Je kunt natuurlijk ook zelf iets meenemen als je dat wilt. Sommige kinderen die bij mij komen willen gewoon een beetje rondhangen in de speelruimte, dat kan. En praten of juist niet praten, dat kan ook.

Als jij hulp kunt gebruiken kunnen je ouders contact met mij opnemen en een afspraak maken. Voordat ik met ze ga praten vullen zij een vragenlijst in met alle belangrijke dingen in jouw leven en ontwikkeling. Omdat je ouders jou, na jezelf, beter kennen dan wie dan ook, ga ik eerst een keer met hun praten.

Daarna kom jij naar mijn speelkamer om te praten en/of te spelen en ik help je bij het oplossen van jouw probleem.

Jij bent de enige die weet wat je nodig hebt om je beter te voelen. Dit ontdekken doen we één uur per week. Jij kiest wat we gaan doen, want het is jouw speciale uur.

Als jij 5 keer bij mij bent geweest, ga ik weer een keer met je ouders praten. Jij en ik gaan dan eerst overleggen wat ik met je ouders ga bespreken, want wat je mij verteld hebt is vertrouwelijk. Je ouders en ik praten dan over jou en over hoe het met je gaat. Ook geef ik ze dan tips hoe ze jou kunnen helpen om je fijn te voelen en je leven leuker te maken.

Daarna spreken wij weer 5 keer af. Het kan zijn dat we je probleem oplossen of dat je er mee om leert gaan. Het belangrijkste daarbij is dat jij je sterker zult voelen, vol zelfvertrouwen. Dat je gaat ontdekken hoe je met je rotgevoel om kan gaan. Dan merk je dat jij blijer wordt en het je steeds beter lukt om je leven leuker te maken. Zodat jij daarna weer vanuit je eigen kracht door kan gaan.

Groetjes, Ingrid