Ouders

…wat is integratieve kindertherapie?

Integratieve kindertherapie is een kortdurende en intensieve vorm van therapie voor kinderen die wat extra hulp kunnen gebruiken.
Soms vertoont een kind gedrag dat als storend wordt ervaren door de omgeving. Of vertoont een kind gedrag dat niet passend is bij zijn ontwikkeling. Hieraan kan gemerkt worden dat het kind ergens last van heeft.

Tijdens de therapie wordt onderzocht waarom het kind doet zoals het doet. Binnen de integratieve kindertherapie staat het kind centraal. Ieder kind is uniek er wordt een plan van aanpak op maat gemaakt en gekeken naar wat dit kind op dit moment nodig heeft.

De therapeut maakt gebruik van een geïntegreerde aanpak waardoor het kind centraal blijft staan. Vanuit verschillende modellen worden interventies gekozen die gebruikt worden in de therapie. Zo worden fysieke, emotionele, cognitieve, gedragsmatige, sociale, en spirituele aspecten in de therapie geïntegreerd. Hierbij wordt uitgegaan van de klacht van het kind. Het kind weet namelijk, bewust of onbewust, wat zijn klacht is en wat de oplossing is.

Het kind weet – Het kind kan het – Het kind doet het!